Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.

Veiligheidswaarschuwing: hoge waarde waterstofcyanide in abrikozenpitten

2 maart 2018
UPDATE 02-03-2018: Vitiv roept het product 'Biologische abrikozenpitten' terug. Het product bevat Amygdaline dat na consumptie kan worden omgezet in cyanide. Een cyanidevergiftiging kan leiden tot misselijkheid, koorts, hoofdpijn, slapeloosheid, dorst, traagheid, nervositeit, diverse gewrichts- en spierpijnen en een daling van de bloeddruk. Consumenten wordt verzocht dit product niet te eten en terug te sturen naar het betreffende verkooppunt.

UPDATE 19-2-2018: Hanoju B.V. roept de producten ‘Bio bittere abrikozenpitten’ en ‘Bittere abrikozenpitten’ terug. Hanoju roept op de goederen niet meer te consumeren en te vernietigen of terug te sturen naar het betreffende verkooppunt. De van nature voorkomende stof Amygdaline kan na consumptie worden omgezet in cyanide. Een cyanidevergiftiging kan leiden tot misselijkheid, koorts, hoofdpijn, slapeloosheid, dorst, traagheid, nervositeit, diverse gewrichts- en spierpijnen en een daling van de bloeddruk.

UPDATE 12-2-2018: ook G&W GezondheidsWinkel roept alle abrikozenpitten van door G&W op de markt gebrachte partijen terug. In een onderzocht monster abrikozenpitten is een zeer hoge waarde waterstofcyanide aangetroffen. Het eten van dit product kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Consumenten wordt verzocht dit artikel niet meer te consumeren, maar naar de winkels terug te brengen.

UPDATE 8-2-2018: ook Holland and Barret (de Tuinen) roept de bittere abrikozenpitten van het merk Superfoodz terug. Ook hierin is een zeer hoge waarde waterstofcyanide aangetroffen wat gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid. Dringend verzoek om dit artikel niet meer te eten, maar naar de winkel terug te brengen. Ook aangebroken verpakkingen.

UPDATE 2-2-2018: ook Jacob Hooy roept alle abrikozenpitten terug. Ook hierin is een zeer hoge waarde waterstofcyanide aangetroffen. Het eten van dit product kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Eet dit product niet, maar breng het terug naar de winkel.

Erica roept alle abrikozenpitten die door Erica op de markt zijn gebracht terug. Het gaat om alle charges. In een onderzocht monster abrikozenpitten is een zeer hoge waarde waterstofcyanide aangetroffen. Het eten van dit product kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

Erica verzoekt consumenten dit artikel niet meer te consumeren, maar naar de winkels terug te brengen.