Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Rettichsalade

Rettichsalade

  • 2 personen
  • minder dan 15 minuten
  • voorgerecht
  • 110 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 200 gram rettich (of ramanas of radijs)
  • ½ appel met schil
  • citroensap
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  2. Was de rozijnen en laat ze in warm water wellen.
  3. Schil de rettich en rasp de groente grof.
  4. Was het stuk appel en schaaf de parten in dunne plakjes. Druppel er wat citroensap over.
  5. Verdeel de rettich over 2 borden en schep er een lepel yoghurt op.
  6. Strooi er wat peper over.
  7. Verdeel er de plakjes appel, de pijnboompitten en de rozijnen over.

Variaties

Lekker met als hoofdgerecht varkensvlees, spruitjes en
aardappelen.

Ingrediënten over?

Halve appel:
Druppel een beetje citroensap op het snijvlak en bewaar het stuk met het snijvlak naar beneden op een schoteltje. Eet de rest op brood of in blokjes in een salade.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Rettich heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 110 kcal
Vet 4 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Koolhydraten 14 gram
Waarvan suikers 11 gram
Vezels 2 gram
Eiwit 4 gram
Zout
< 0.1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week