Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.

Pasta met champignons en doperwtjes

Oneindig variëren met pasta.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram volkorenpasta, bijv. fusilli of schelpjes
  • 150 gram diepvries doperwtjes
  • 2 bosuitjes
  • 5 olijven zonder pit
  • 250 gram (kastanje) champignons
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 gram tofureepjes
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • basilicum

Bereiding

  1. Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Kook de doperwtjes net gaar.
  3. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  4. Snijd de olijven klein.
  5. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  6. Verwarm de olie in een wok of grote braadpan en bak hierin de tofu en de uienringetjes bruin.
  7. Bak de champignons kort mee.
  8. Voeg de olijven, de doperwten en de tomatenblokjes toe en breng dit aan de kook.
  9. Schep de uitgelekte pasta erdoor en warm het geheel goed door.
  10. Maak op smaak met basilicum.

Menusuggestie

Lekker met sla met blokjes komkommer.


Hiervoor heb je nodig...

  • kropsla
  • ½ komkommer
  • 1 eetlepel olijfolie
  • azijn

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.

Duurzaam eten Champignons is deze maand (oktober) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 560 kcal 630 kcal
Eiwit 25 gram 30 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 9 gram 10 gram
Vet 20 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 4 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout 0,5 gram 0,5 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week