Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.

Tofu met abrikozen

De tofu marineer je met heerlijke kruiden. De smaken komen goed tot hun recht als je de kruiden een half uurtje laat intrekken!

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • 150 gram tofu
  • Mespunt gemalen kruidnagel
  • ½ theelepel gemberpoeder (djahé)
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ theelepel gemalen kardamom
  • Mespunt gemalen komijn (djinten)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olie
  • 100 gram tomatenblokjes zonder zout (blik of vers)

Bereiding

  1. Was de abrikozen en laat ze enkele uren in warm water wellen.
  2. Snijd de tofu in blokjes.
  3. Meng de specerijen met peper en pers er een teentje knoflook boven uit.
  4. Meng dit door de tofu en laat het een half uur in de koelkast intrekken.
  5. Pel de ui en snijd hem klein.
  6. Verwarm de olie en bak hierin de tofu met de ui goudbruin.
  7. Voeg de tomatenblokjes toe met de abrikozen en 100 ml weekwater. Stoof het gerecht 15 minuten.

Menusuggestie

Lekker met geroerbakte Chinese kool en zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig...

  • 1 Chinese kool
  • 1 eetlepel olie
  • 120 gram zilvervliesrijst

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.

Past in dieet

  • Vegetarisch
  • Bij diabetes
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei
  • Vrij van gluten

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 285 kcal 595 kcal
Eiwit 10 gram 20 gram
Koolhydraten 20 gram 70 gram
Waarvan suikers 20 gram 20 gram
Vet 15 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 3 gram
Vezels 6 gram 15 gram
Zout < 0.1 gram 0,1 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week