Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg. Je kunt de webanalyse cookies instellingen aanpassen.

Aardappelomelet

De aardappel in het omelet zorgt ervoor dat het goed vult. De peper geeft er extra pit aan.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 4 kleine aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ Spaanse peper
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels halfvolle melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water net gaar.
  2. Pel de ui en de knoflook en snijd ze in snippers.
  3. Maak het pepertje schoon en snijd het fijn.
  4. Snijd de aardappelen in dunne plakken.
  5. Verwarm de margarine in een koekenpan met een antiaanbaklaag. Bak hierin de plakken aardappelen in een paar minuten lichtbruin.
  6. Bak de ui, de knoflook en het pepertje een paar minuten mee.
  7. Klop de eieren los met de melk en wat peper.
  8. Schenk het eimengsel over de aardappelen.
  9. Leg een deksel op de pan en laat de eieren in ca. 10 minuten gaar worden. Snijd de omelet in punten.

Menusuggestie

Lekker met gestoofde courgette en volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 courgettes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 4 volkoren boterhammen

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Spaanse peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 270 kcal 510 kcal
Eiwit 15 gram 25 gram
Koolhydraten 20 gram 50 gram
Waarvan suikers 2 gram 8 gram
Vet 15 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 2 gram 9 gram
Zout 0,5 gram 1,3 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week