Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.

Bak goed, bak goudgeel

Voor minder acrylamide

Gebakken aardappeltjes? Die eet je goudgeel krokant, niet donkerbruin of met een zwarte rand. Zo krijg je zo min mogelijk acrylamide binnen, een vermoedelijk kankerverwekkende stof. Dus bak niet te heet, keer regelmatig om en haal op tijd van het vuur.

Waarom bak je aardappeltjes het beste goudgeel? En hoe doe je dat? Bekijk het in de video.

Zo bak je goudgeel

Kijk hier waar je op kunt letten bij het goudgeel bakken van aardappeltjes en friet en het roosteren van brood.

Tips: minder acrylamide

Wat kun je doen om zo min mogelijk acrylamide binnen te krijgen? De beste tips op een rij.

Vragen over acrylamide

Hoe ontstaat acrylamide? Waar zit het in? En wat zijn de risico's? Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen.