Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Hoe kun je voedselverspilling voorkomen tijdens de coronacrisis?

Tijdens de coronacrisis doe je misschien voor wat meer dagen boodschappen dan je gewend bent. Met deze tips zorg je ervoor dat je eten langer goed blijft en je zo min mogelijk verspilt.
Als je niet meer koopt dan je nodig hebt, hoef je minder eten weg te gooien. Bekijk 5 tips voor het boodschappen doen.

Tips om verspilling tegen te gaan in coronacrisistijd:

  • Door gebruik te maken van de diepvries kun je de houdbaarheid van verse producten – zoals brood, groente, fruit, vlees en vis – aanzienlijk verlengen.
  • De ideale vriezertemperatuur is -18 °C. En zet je koelkast op 4 °C.
  • Bewaar eten op de juiste plek, dan blijft het langer goed. Kijk waar en hoelang je producten kunt bewaren in de bewaarwijzer.
  • Producten met een THT-datum (ten minste houdbaar tot) – zoals melk en yoghurt – waarvan de datum is verstreken, kun je vaak nog prima eten of drinken. Kijk, ruik en proef ná de datum of het nog lekker is.
  • Zorg dat je producten met een TGT-datum (te gebruiken tot) – zoals vlees of vis – vóór of op de datum gebruikt of invriest.
  • Check je voorraad. Bedenk een recept met ingrediënten uit je koel- en voorraadkast die als eerste op moeten.