Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.

Aardappelschotel met broccoli en kip

Door de knoflook-basilicumpuree krijgt dit gerecht een heerlijke smaak.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 200 gram kipfilet
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 gram broccoli
  • 2 eetlepels olie
  • 1 handje basilicumblaadjes
  • 1 zakje aardappelschijfjes (ca. 450 gram)

Bereiding

  1. Snijd de kip in dunne reepjes.
  2. Pel de knoflook.
  3. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  4. Bak de knoflook in de olie op een zacht vuur in een wok of koekenpan.
  5. Neem de knoflook uit de pan en bak de kipfilet al omscheppend in de achtergebleven olie.
  6. Pureer de knoflook met de basilicum met een staafmixer.
  7. Kook de aardappelschijfjes en de broccoli in weinig water in ca. 4 minuten beetgaar. Laat dit uitlekken.
  8. Doe de groente, de aardappelen en de knoflook bij de kip en warm alles goed door.
  9. Maak op smaak met peper.

Ingrediënten over?

Basilicum:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Broccoli heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 445 kcal 445 kcal
Eiwit 35 gram 35 gram
Koolhydraten 40 gram 40 gram
Waarvan suikers 1 gram 1 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 9 gram 9 gram
Zout 0,2 gram 0,2 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week