Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.

Maaltijdsoep met witte bonen en vis

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 300 gram prei
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 200 gram kabeljauw- of andere visfilet
  • 1 kleine pot of klein blik witte bonen
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Maak de ui en de prei schoon. Snijd de ui in snippers en de prei in ringen.
  2. Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de prei zacht.
  3. Bak de tomatenpuree kort mee.
  4. Voeg 400 ml water toe en laat dit al roerend aan de kook komen. Voeg het stukje bouillontablet toe.
  5. Roer de tomatenblokjes door de soep.
  6. Verkruimel het chilipepertje er boven. Laat de soep 10 minuten zacht koken.
  7. Snijd de vis in blokjes.
  8. Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af.
  9. Roer de vis en de witte bonen door de soep en laat de vis in ca. 5 minuten gaar worden.
  10. Geef er brood bij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Prei is deze maand (januari) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat kabeljauw. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kabeljauw (Barentszzee, Alaska, Oostzee) is verkrijgbaar met MSC-keurmerk. Kabeljauw uit de Oostzee en Barentszzee is een prima keuze. info

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 480 kcal 480 kcal
Eiwit 40 gram 40 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 7 gram 7 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Zout 1,6 gram 1,6 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week