Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Maaltje van de tuindersvrouw

Een Hollands groentepotje met een Aziatische twist.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 400 gram krielaardappelen
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram runderreepjes
  • 400 gram Hollandse roerbakgroente
  • 2 takjes selderij
  • 2 takjes peterselie

Bereiding

  1. Was de krielaardappelen goed en snijd ze een keer door.
  2. Kook de aardappelen 8 minuten en laat ze iets afkoelen.
  3. Verwarm de olie in een wok en roerbak hierin de runderreepjes enkele minuten.
  4. Bak de krielaardappeltjes mee.
  5. Roerbak de groente op hoog vuur enkele minuten mee.
  6. Was de selderij en de peterselie en knip de blaadjes klein. Strooi de kruiden over de groente.

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Informatie over dit recept

Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 435 kcal 435 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 40 gram 40 gram
Waarvan suikers 4 gram 4 gram
Vezels 7 gram 7 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week