Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.

Mediterrane kabeljauw

Ansjovis, tijm en citroen brengen dit gerecht op smaak.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 rode en 1 groene paprika
  • 2 rode uien
  • 400 gram broccoli
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout (blik)
  • tijm
  • 150 gram volkoren macaroni
  • 2 schijven citroen
  • 2 ansjovisfilets (blikje)
  • 2 stukken kabeljauwfilet
  • peper

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de paprika’s in kleine blokjes en de uien in snippers. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
  2. Fruit 1 ui in 1 eetlepel olie zacht. Voeg de tomatenblokjes en wat tijm toe en laat de saus 15 minuten zacht sudderen.
  3. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Halveer de schijven citroen.
  5. Snijd de ansjovisjes in stukjes.
  6. Verwarm de rest van de olie in een hapjespan en laat hierin de stukjes ansjovis wegsmelten.
  7. Bak de paprika en de rest van de ui zacht 5 minuten mee. Voeg wat tijm toe.
  8. Bestrooi de kabeljauw met peper.
  9. Leg de vis bij de paprika in de pan en voeg de stukken citroen toe. Stoof de vis in ca. 8 minuten gaar.
  10. Kook de broccoli in weinig water in ca. 4 minuten gaar.
  11. Schep de tomatensaus door de uitgelekte macaroni en geef de vis en de broccoli erbij.

Ingrediënten over?

Ansjovis:
Ansjovisfilets worden voor het inblikken ingelegd in zout. De ansjovis is in de koelkast nog 2 dagen houdbaar. Bewaar de ansjovis niet in het blikje, maar doe ze over in een schaaltje en dek ze af.
Gebruik een kleingesneden ansjovisje als smaakmaker in de soep of door een salade. Voeg dan geen extra zout toe.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Paprika heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat kabeljauw. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kabeljauw (Barentszzee, Alaska, Oostzee) is verkrijgbaar met MSC-keurmerk. Kabeljauw uit de Oostzee en Barentszzee is een prima keuze. info

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 540 kcal 540 kcal
Eiwit 50 gram 50 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vet 6 gram 6 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout 1 gram 1 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week