Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Roerbakschotel met mie

Snelle roerbak met broccoli, rode peper en sesamzaad.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 200 gram volkoren noedels
  • 150 gram ongepaneerde varkensschnitzel
  • 2 rode uien
  • 400 gram broccoli
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels sojasaus of ketjap met minder zout

Bereiding

  1. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
  2. Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  3. Snijd het vlees in smalle reepjes.
  4. Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
  5. Maak de broccoli schoon en verdeel de stronk in kleine roosjes. Schil de steel en snijd de steel in stukjes.
  6. Was de rode peper en verwijder de zaadlijsten en pitjes. Snijd de peper in smalle reepjes.
  7. Bak het vlees in de olie bruin. Bak de uienringen kort mee.
  8. Roerbak de broccoli in 5 minuten mee gaar.
  9. Voeg de uitgelekte mie en de rode peper toe en warm het gerecht goed door.
  10. Maak op smaak met wat ketjap. Strooi het sesamzaad erover.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van sojasaus of ketjap.

Ingrediënten over?

Ui
Bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en dan gaan ze rotten.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Broccoli heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 620 kcal 620 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 80 gram 80 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 40 gram 40 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week