Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Wie zijn wij?

Op het Voedingscentrum werken ongeveer 80 enthousiaste mensen. Diëtisten, wetenschappers met kennis van voeding, maar natuurlijk ook communicatieprofessionals en mensen met het broodnodige verstand van administratie en ICT.

Onze medewerkers schrijven regelmatig columns over uiteenlopende onderwerpen. We stellen een aantal medewerkers aan je voor:

Woordvoerders

Voor al je persvragen over voeding ben je bij onze woordvoerders aan het goede adres. Stel je persvraag.

Anne Lutgerink

Anne Lutgerink

Woordvoerder en redacteur social media
Meer over Anne

Als dochter van 2 biologen is interesse in de gezondheid van de mens en natuur er met de paplepel ingegoten. Anne wil mensen helpen om in kleine stappen gezonde, duurzame en veilige keuzes te maken in wat ze eten. Met een achtergrond in communicatie, social media en woordvoering vertaalt ze dat met plezier naar woord én beeld.

 
sluiten
Maartje Boot

Maartje Boot

Woordvoerder en redacteur social media
Meer over Maartje

Met een passie voor gezonde voeding, koken en schrijven is Maartje bij het Voedingscentrum helemaal op haar plek. Zij mag doen waar zij het allerliefst mee bezig is: mensen informeren en inspireren over gezonde voeding. Met een achtergrond als diëtist is dit haar volledig toevertrouwd. Ze studeerde Voeding en Diëtetiek in Nijmegen. Vanwege haar brede interesse in voeding heeft ze ook de cursus Foodjournalistiek en een kookcursus afgerond.

sluiten
Tara Eikenaar

Tara Eikenaar

Woordvoerder en redacteur social media
Meer over Tara
Met een achtergrond in de journalistiek kent Tara de kracht van verhalen in woord en beeld. Dit zet ze graag in om bij te dragen aan betrouwbare informatie over gezonde, duurzame en veilige voeding. Met passie en enthousiasme is Tara woordvoerder en social media redacteur bij het Voedingscentrum.  
sluiten
Pascalle Stijger

Pascalle Stijger

Woordvoerder en redacteur
Meer over Pascalle
Teksten schrijven, social media content maken en de pers te woord staan: Pascalle is van alle markten thuis. Tijdens haar studie Voeding en Gezondheid aan Wageningen University groeide de fascinatie voor voeding. Ze voelt zich bij het Voedingscentrum dan ook als een vis in het water. Met betrouwbare informatie en concrete tips wil Pascalle mensen helpen betere voedselkeuzes te maken. Haar vlotte pen, creativiteit en scherpe blik komen daarbij goed van pas.
sluiten

Experts

We hebben experts in dienst die alles weten over gezond, veilig en duurzaam eten. Samen zorgen zij ervoor dat onze info up-to-date blijft. Enkele van onze experts:

Maryam Ismaili Shekoh

Maryam Ismaili Shekoh

Specialist voeding en recepten
Meer over Maryam
Maryam heeft een passie voor het creatief bezig zijn met lekkere en gezonde recepten. Hiermee wil zij mensen laten zien dat gezond en duurzaam koken ook heel lekker en makkelijk kan zijn. Ze studeerde Voeding & Diëtetiek en vervolgens de master Gezondheidswetenschappen in Amsterdam. Door haar praktijkervaring als diëtiste staat ze dichtbij mensen. Met ook oog voor haar eigen culturele achtergrond streeft ze naar inclusie van iedereen.
sluiten
Dr. Ir. Marije Verwijs

Dr. Ir. Marije Verwijs

Expert voeding en gezondheid
Meer over Marije

Marije hoopt dat in de toekomst iedereen, jong en oud, weet wat gezonde en duurzame voeding is. Zo kan iedereen bewust kiezen voor een gezonde óf ongezonde maaltijd en worden we als Nederland steeds een beetje gezonder. En gelukkiger. Ze studeerde Voeding en Diëtetiek in Nijmegen en deed de master Nutrition and Health in Wageningen. Haar pad vervolgde ze met promotieonderzoek over ondervoeding bij ouderen en een postdoc over ecologisch duurzame voeding voor 55+’ers met obesitas. Deze duizendpoot was ook nog docent in Nijmegen en Amsterdam bij de opleiding Voeding en Diëtetiek. Hier lag haar ambitie in het laagdrempelig maken van wetenschappelijk onderzoek voor diëtisten in spe.

sluiten
Dr. Liesbeth Velema

Dr. Liesbeth Velema

Expert voeding en gedrag
Meer over Liesbeth
Liesbeth wil dat gezond en duurzaam eetgedrag makkelijk is en vanzelfsprekend. Essentieel daarin is de eetomgeving. Zij wil aanbieders van eten stimuleren om het gezonde en duurzame aanbod te vergroten en dit steeds normaler te maken. Dat doet ze door partijen uit de praktijk te betrekken en te begrijpen hoe die werken. Ze studeerde Bewegingswetenschappen in Groningen en Gezondheidswetenschappen in Amsterdam. Ze promoveerde aan de VU op de effectiviteit van strategieën in het bedrijfsrestaurant op gezond aankoopgedrag.
sluiten
Ir. Lilou van Lieshout

Ir. Lilou van Lieshout

Expert duurzaam eten
Meer over Lilou
Lilou heeft een passie voor duurzame en gezonde voeding en wil mensen inspireren en motiveren om gezonder en duurzamere eetkeuzes te maken. Ze studeerde Voeding en Gezondheidswetenschappen in Wageningen. Vanaf 2014 zet ze zich in om wetenschappelijke kennis van gezond, duurzaam en veilig eten naar de praktijk te brengen. Eerst bij het International Life Sciences Institute Europe (ILSI Europe) en Greendish, en nu bij het Voedingscentrum. 
sluiten
Ir. Wieke van der Vossen

Ir. Wieke van der Vossen

Expert voedselveiligheid en etikettering
Meer over Wieke
Voedselveiligheid is de rode draad in de loopbaan van Wieke. Sinds 2010 zet ze zich daar bij het Voedingscentrum dagelijks voor in. Haar missie: zoveel mogelijk voorkomen dat mensen ziek worden van eten. Ze studeerde Levensmiddelentechnologie aan de Wageningen University. Momenteel doet ze in deeltijd daar promotieonderzoek naar de link tussen het gedrag van mensen in de keuken en welke handelingen kunnen leiden tot een voedselinfectie. Inzicht om de voorlichting nog beter te kunnen doen. 
sluiten

Managementteam

Naast kennis over voeding, is ook verstand van bedrijfsvoering onmisbaar. Het MT is verantwoordelijk voor het beleid van het Voedingscentrum.
Dr. ir. Petra Verhoef

Dr. ir. Petra Verhoef

Directeur
Meer over Petra

Voor Petra zijn de gezondheid van de planeet en van de mens onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dus duurzaam en gezond eten kunnen alleen maar hand in hand gaan. Zij gaat de uitdaging aan om partijen in het hele voedselsysteem gezamenlijk in die richting te laten bewegen. Heldere informatie en concrete handvatten zijn daarbij essentieel. Een ander speerpunt van Petra is om mensen met een gezondheidsachterstand in de samenleving beter te ondersteunen bij het maken van een gezonde, veilige en meer duurzame voedselkeuze.

Petra is epidemioloog en studeerde Voeding van de Mens in Wageningen. Door haar loopbaan heen heeft ze in verschillende keukens gekeken: van voedingsonderzoek tot bedrijfsleven tot gemeentebeleid. Ze heeft zich steeds ingezet voor de verandering richting een duurzaam systeem van voedselproductie en volksgezondheid. Haar talent om dialoog te stimuleren en haar optimistische aard zijn hierbij onmisbaar.

sluiten
Judith Boer

Judith Boer

Manager Goed Geïnformeerd Kiezen
Meer over Judith

Judith werkt sinds 2024 voor het Voedingscentrum. Ze vindt dat iedereen in staat moet kunnen zijn om de juiste keuzes te maken als het aankomt op een gezond, veilig en een duurzaam voedingspatroon.

Met haar jarenlange ervaring op het gebied van corporate communicatie, media en public affairs is zij ervaren in het regisseren van kernboodschappen voor een breed publiek. Met haar kennis en ervaring wil zij graag bijdragen aan de opdracht van het Voedingscentrum om mensen te helpen met betrouwbare informatie over voeding.

Judith studeerde Geschiedenis en journalistiek. Zij hecht dan ook veel waarde aan onafhankelijk informeren, op een laagdrempelige en voor iedereen toegankelijk manier.

sluiten
Drs. Margret Ploum

Drs. Margret Ploum

Manager programma's
Meer over Margret
Margret droomt van generaties die opgroeien in een omgeving waar gezond eten vanzelfsprekend is. Ze startte in 2006 bij het Voedingscentrum en leidde diverse projecten, zoals de Gezonde Schoolkantine, 50-Plussers en Gezond Gewicht. Sinds 2017 streeft ze haar droom na als hoofd van de programma’s Voedselkwaliteit en Gezond door het Leven. Ooit studeerde ze Engelse Taal- en Letterkunde, het verbaast dan ook niet dat ze overtuigd is van de kracht van het woord: heldere informatie is voor haar een onmisbaar ingrediënt.
sluiten
Ir. Jelle Jager

Ir. Jelle Jager

Manager bedrijfsvoering
Meer over Jelle

Jelle werkt sinds 2006 voor het Voedingscentrum. Als manager Bedrijfsvoering zet hij zich in voor een optimaal ingerichte organisatie en een transparante jaarrekening. Dat vindt hij extra belangrijk, omdat het Voedingscentrum uit publieke middelen gefinancierd wordt. Verder zorgt Jelle voor een werkplek die veilig, duurzaam en gezond is: dezelfde missie die het Voedingscentrum voor voeding nastreeft. Tevreden medewerkers zijn het gevolg.

sluiten

Raad van Toezicht

Het Voedingscentrum is een stichting en heeft een Raad van Toezicht. Zij adviseren het bestuur en houden toezicht op bijvoorbeeld de bestuurder, de statuten en de jaarverslagen.

Adviseurs Eetomgevingen

Werk je op een school in het mbo of vo en wil je ondersteuning bij het gezonder maken van jullie schoolkantine? Of ben jij verantwoordelijk voor het voedselaanbod in een andere eetomgeving, zoals een bedrijfsrestaurant, tankstation of ziekenhuis? Onze Adviseurs Eetomgevingen staan voor je klaar.

Ja, ik wil graag advies voor een gezonde schoolkantine of advies voor overige eetomgevingen.