Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.

Wie zijn wij?

Op het Voedingscentrum werken we met ongeveer 60 enthousiaste mensen. Diëtisten, wetenschappers met kennis van voeding, maar natuurlijk ook communicatieprofessionals en mensen met het broodnodige verstand van administratie en ICT.

Onze medewerkers schrijven regelmatig columns over uiteenlopende onderwerpen. We stellen een aantal medewerkers aan je voor:

Woordvoerders

Voor al je persvragen over voeding ben je bij onze woordvoerders aan het goede adres. Stel je persvraag.

Patricia Schutte

Patricia Schutte

Woordvoerder
Meer over Patricia
Met passie geeft Patricia informatie en tips aan elke journalist die iets wil weten over ons eten en drinken. Ze heeft jarenlange ervaring als woordvoerder op het gebied van voeding en gezondheid, voedselkwaliteit en veilig eten. Patricia studeerde Voeding en Diëtetiek. 
sluiten
 
Roy van der Ploeg

Roy van der Ploeg

Woordvoerder
Meer over Roy
Roy is onze man voor televisie en radio. Met een prettige stem brengt hij kennis over voeding helder over. Hij specialiseerde zich na zijn studietijd in persvoorlichting. Een keuze waar hij nooit spijt van heeft gehad. Hij maakt zich sterk tegen voedselverspilling en pleit voor een omgeving waarin je veel makkelijker een echt gezonde keuze kunt maken. 
sluiten
 
Jasper de Vries

Jasper de Vries

Woordvoerder en redacteur social media
Meer over Jasper
Jasper is nieuwste woordvoerder van het Voedingscentrum en daarnaast ook verantwoordelijk voor onze social media. Of het nu gaat om Facebook, Twitter, Instagram en Pinterest: hij schudt de leukste posts zo uit zijn mouw. Jasper studeerde communicatiewetenschap en volgt naast het werk de opleiding fysiotherapie. Gezond eten en een gezond lijf, daar maakt hij zich sterk voor.
sluiten
 

Experts

We hebben experts in dienst die alles weten over gezond, veilig en duurzaam eten. Samen zorgen zij ervoor dat onze info up-to-date blijft. Enkele van onze experts:

Dr. ir. Astrid Postma-Smeets

Dr. ir. Astrid Postma-Smeets

Expert Voeding & Gezondheid
Meer over Astrid
Astrid is sinds 2010 expert bij het Voedingscentrum. Wat je ook vraagt over voeding, ze lepelt het antwoord met gemak op. Ze studeerde Voeding en Gezondheid aan Wageningen University en deed promotieonderzoek bij Maastricht University. Je kent haar misschien ook wel van diverse programma's op tv. Ze wordt ook regelmatig gevraagd door allerlei magazines om een bijdrage te leveren. 
sluiten
 
Dr. Ir. Corné van Dooren

Dr. Ir. Corné van Dooren

Expert Duurzaam Eten
Meer over Corné

Corné versterkt het Voedingscentrum-team al sinds 2007. We kunnen hem gerust beschouwen als pionier, want mede dankzij hem staat duurzame voeding op de agenda in Nederland. Hij studeerde Voeding en Gezondheid aan Wageningen University. Hij is in 2018 gepromoveerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam op onderzoek naar hoe je het beste duurzaam én gezond kunt eten. Corné geeft regelmatig gastcolleges aan diverse hogescholen en universiteiten. Wist je bijvoorbeeld dat het oorspronkelijke Hollandse eetpatroon met veel Nederlandse groenten, stamppot en weinig vlees hartstikke duurzaam is? 

sluiten
 
Ir. Wieke van der Vossen

Ir. Wieke van der Vossen

Expert voedselveiligheid en etikettering
Meer over Wieke
Wieke weet alles over bacteriën en virussen in ons eten. Maar ook van bijvoorbeeld gifstoffen weet ze veel. Haar missie: zoveel mogelijk voorkomen dat mensen ziek worden van hun eten. Ze zet zich daar bij het Voedingscentrum al sinds 2010 voor in. Ze studeerde levensmiddelentechnologie in Wageningen. 
sluiten
 
Dr. Roel Hermans

Dr. Roel Hermans

Expert Voeding en Gedrag
Meer over Roel

Hoe beïnvloedt de omgeving je eetgedrag? En hoe stimuleer je mensen om gezonder te eten? Roel is als geen ander geïnteresseerd in deze vragen. Hij is dan ook gepromoveerd gedragsonderzoeker en nog altijd werkzaam bij de Radboud Universiteit en de Universiteit van Maastricht. Zijn doel is om wetenschap te vertalen naar de praktijk, zodat zijn kennis over eetgedrag terecht komt waar het nodig is: in de maatschappij. Roel werkt sinds 2016 bij het Voedingscentrum.

sluiten
 

Managementteam

Naast kennis over voeding, is ook verstand van bedrijfsvoering onmisbaar. Het MT is verantwoordelijk voor het beleid van het Voedingscentrum.
Dr. Ir. Gerda Feunekes

Dr. Ir. Gerda Feunekes

Directeur
Meer over Gerda
Consumenten nog beter stimuleren tot een gezonde, veilige en meer duurzame voedselkeuze: dat is het doel dat Gerda nastreeft voor het Voedingscentrum. Ze studeerde Voeding en Gezondheid aan Wageningen University en deed daar ook haar promotieonderzoek. Ze is gespecialiseerd in de relatie tussen voeding en consumentengedrag en publiceerde ruim 40 wetenschappelijke artikelen.
sluiten
 
Jovanka Vis

Jovanka Vis

Manager Kennis en Communicatie
Meer over Jovanka
Jovanka wil mensen helpen met gezonder, veiliger en duurzamer eten. Elke stap naar goed eten geeft al winst voor gezondheid en de aarde. Om consumenten optimaal te bedienen draagt ze zorg voor onafhankelijke en wetenschappelijk onderbouwde adviezen. Of mensen nu op de website komen, op sociale media zitten of liever een boek of folder lezen: iedereen heeft recht op betrouwbare en heldere informatie. Ze is lid van het MT sinds 2011 en werkt al sinds 2006 bij het Voedingscentrum.
sluiten
 
Drs. Margret Ploum

Drs. Margret Ploum

Manager Programma's
Meer over Margret
Margret droomt van generaties die opgroeien in een omgeving waar gezond eten vanzelfsprekend is. Ze startte in 2006 bij het Voedingscentrum en leidde diverse projecten, zoals de Gezonde Schoolkantine, 50-Plussers en Gezond Gewicht. Sinds 2017 streeft ze haar droom na als hoofd van de programma’s Voedselkwaliteit en Gezond door het Leven. Ooit studeerde ze Engelse Taal- en Letterkunde, het verbaast dan ook niet dat ze overtuigd is van de kracht van het woord: heldere informatie is voor haar een onmisbaar ingrediënt.
sluiten
 
Ir. Jelle Jager

Ir. Jelle Jager

Manager Bedrijfsvoering
Meer over Jelle

Jelle werkt sinds 2006 voor het Voedingscentrum. Als manager Bedrijfsvoering zet hij zich in voor een optimaal ingerichte organisatie en een transparante jaarrekening. Dat vindt hij extra belangrijk, omdat het Voedingscentrum uit publieke middelen gefinancierd wordt. Verder zorgt Jelle voor een werkplek die veilig, duurzaam en gezond is: dezelfde missie die het Voedingscentrum voor voeding nastreeft. Tevreden medewerkers zijn het gevolg.

sluiten
 

Raad van Toezicht

Het Voedingscentrum is een stichting en heeft een Raad van Toezicht. Zij adviseren het bestuur en houden toezicht op bijvoorbeeld de bestuurder, de statuten en de jaarverslagen.

Schoolkantine Brigade

MBO- en VO-scholen die een Gezonde Schoolkantine willen, roepen de hulp in van de Brigade. Deze komt langs met persoonlijk advies over het aanbod in de kantine en/of de automaten.

Alle brigadiers, onder leiding van vaste medewerker Heleen Schuit (tweede van rechts).
Achtergrond: Alle leden van de Schoolkantine Brigade hebben een achtergrond als di
ëtist
Twitter: @GezondeBrigade