Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Zout in sardines in blik

0,46 gram zout
ProductHoeveelheid
sardines in blik1 voor snee (40 gram)

Wil je minder zout eten?

Te veel zout verhoogt het risico op een hoge bloeddruk. 2 tips om minder zout te eten:

  • 80% van het zout dat we eten komt uit producten waar zout van nature in zit of waar het aan is toegevoegd door fabrikanten. Maak je zelf sauzen, marinades, dressings of bijvoorbeeld soep, dan bepaal jij hoeveel zout je toevoegt.
  • De andere 20% van het zout dat we eten, voegen we zelf toe bij het koken of aan tafel, om het eten smaak te geven. Maar er zijn er zoveel andere, gezondere smaakmakers, zoals verse of gedroogde kruiden.
Bekijk meer tips.

Hoe past sardines in blik in je eetpatroon?

Je weet nu hoeveel zout er in sardines in blik zit. Wil je weten hoeveel zout je elke dag neemt? In Mijn Eetmeter kun je langere tijd bijhouden wat je eet en drinkt. Dit online dagboek berekent dan hoeveel energie en voedingsstoffen je in totaal binnenkrijgt.

Andere hoeveelheid of ander product?

Wil je een andere hoeveelheid of eenheid kiezen? In de caloriechecker kun je dit aanpassen. Ook kun je voor een heel ander product bekijken hoeveel zout erin zit.

Caloriechecker

Energie
Vet
- waarvan verzadigd
Koolhydraten
- waarvan suikers
Vezels
Eiwit
Zout

App 'Kies Ik Gezond?'

Met de caloriechecker krijg je een gemiddelde voedingswaarde voor een product. Maar per merk kunnen er wel verschillen zijn. De ene pastasaus is bijvoorbeeld niet de andere pastasaus. Met de 'Kies Ik Gezond?'-app kun je ook van je favoriete merk checken wat de voedingswaarde is. Met deze app kun je producten scannen, zoeken en makkelijk vergelijken.
Bekijk in Play Store
Bekijk in App Store