Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Tool Mijn Betere Keuze

De online tool Mijn Betere Keuze helpt je om gezonde stappen te zetten naar minder calorieën, suiker, zout of verzadigd vet. Je kiest in de gratis tool zelf waar je aan wilt werken. In kleine stappen werk je zo aan een gezonder eetpatroon.

Hoe maak jij een betere keuze?

In de tool kies je een product en zie je hoe je een betere keuze kunt maken. Dit kan vaak op verschillende manieren. Hieronder leggen we je uit wat die verschillende manieren betekenen.

Niet-Schijf naar Schijf

Je gaat van een product dat niet in Schijf van Vijf staat naar een product dat wel in de Schijf van Vijf staat. Zo ga je van ongezond naar gezond.

Schuif op naar …

Je kiest een product dat lijkt op wat je normaal neemt, alleen dan met minder calorieën, suiker, zout of verzadigd vet. Je schuift op van ongezond naar minder ongezond.

Neem een kleinere portie

Je neemt hetzelfde product, maar dan een kleinere hoeveelheid. Zo krijg je minder calorieën, suiker, verzadigd vet of zout binnen.

Neem minder vaak

Je zet in een stap in de goede richting door het product minder vaak te nemen. Bijvoorbeeld niet elke dag, maar 1x in de week of alleen in het weekend.

Aan de slag met de tool Mijn Betere Keuze!

Ik ga gezonder eten
red
orange
yellowgreen
green
skyblue