Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Andijvie op z'n Italiaans

Genieten van groente, dat kan snel en eenvoudig.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 750 gram andijvie
  • 2 sjalotjes
  • peper
  • oregano
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 rundertartaartjes

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de andijvie schoon en snijd de groente in repen.
  3. Pel de sjalotjes en snijd ze in halve ringen.
  4. Bak de sjalotjes met peper en oregano in de margarine zacht.
  5. Laat in een andere pan de andijvie met aanhangend water in een pan op zacht vuur slinken.
  6. Doe de andijvie in een vergiet en druk het vocht er zoveel mogelijk uit.
  7. Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
  8. Verwarm de olie in een wok of hapjespan en laat hierin de knoflook en de andijvie al omscheppend heet worden.
  9. Maak de groente op smaak met een drup citroensap.
  10. Bestrooi de tartaar met peper.
  11. Neem de sjalotjes uit de pan en bak de tartaartjes in de achtergebleven margarine in ca. 6 minuten bruin. Schep de sjalotjes erop.
  12. Serveer de andijvie met de tartaar en de aardappelen.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Andijvie:
Bewaar andijvie in een papieren of open plastic zak. De groente is ongeveer 2 dagen in de koelkast houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Andijvie heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 490 kcal 490 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vezels 8 gram 8 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week