Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Auberginestoofpotje

Auberginestoofpotje

Dit stoofpotje zit boordevol groenten.

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 495 kcal

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 2 kleine aubergines
  • 1 stengel bleekselderij
  • stukje winterwortel
  • 2 tomaten
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 ansjovisfiletjes (blikje)
  • 1 eetlepel olie
  • peper, tijm
  • 2 stukjes kabeljauw- of koolvisfilet
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de aubergines in flinke blokken, de bleekselderij in boogjes, de wortel in halve plakjes, de tomaten in parten en de ui en de knoflook in snippers.
  4. Snijd de ansjovisfilets in stukjes.
  5. Fruit de ui, de bleekselderij en de wortel 5 minuten in de hete olie.
  6. Voeg de knoflook, de ansjovis, de aubergine, de tomaten, wat peper en tijm toe.
  7. Giet er een beetje water bij en laat het gerecht met een deksel op de pan in 15 minuten gaar stoven.
  8. Bestrooi de vis met peper.
  9. Verwarm de margarine en stoof hierin de vis in 8 minuten gaar.
  10. Serveer de vis en de aardappelen bij het auberginestoofpotje.

Allergie-informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Ansjovis:
Ansjovisfilets worden voor het inblikken ingelegd in zout. Door het hoge zoutgehalte is ansjovis in de koelkast nog 2 dagen houdbaar. Bewaar de ansjovis niet in het blikje, maar doe ze over in een schaaltje en dek ze af.
Gebruik een kleingesneden ansjovisje als smaakmaker in de soep of door een salade. Voeg dan geen extra zout toe.
Verrassend is de ansjovis in deze stamppot rauwe andijvie.

Rasp de rest van de wortel en eet dit op brood.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Aubergine'. Dit product is deze maand (april) niet de meest duurzame oplossing.
Viswijzer Dit recept bevat kabeljauw. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies kabeljauw met MSC (Barentszzee). De rest is tweede keus of te vermijden.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 495 kcal
Vet 16 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 51 gram
Waarvan suikers 10 gram
Vezels 11 gram
Eiwit 32 gram
Zout
1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week