Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Bietjessalade met walnootdressing

Deze bietjessalade met sinaasappel is eenvoudig te maken. De dressing van walnoot maakt het geheel af.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 4 middelgrote aardappelen
  • 4 sprietjes bieslook
  • 4 eetlepels halfvolle biogarde yoghurt
  • 4 eieren
  • 6 halve walnoten
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel (walnoot)olie
  • 1½ eetlepel citroensap
  • peper
  • 500 gram gekookte rode bietjes

Bereiding

  1. Was de aardappelen en prik er met een satéprikker enkele gaatjes rondom in. Dit om te voorkomen dat de aardappelen door stoomvorming openbarsten. 
  2. Leg de aardappelen op een stuk keukenpapier in de magnetron. Laat de aardappelen op de hoogste stand gaar worden. Reken per aardappel op 6-8 minuten. Keer ze halverwege de tijd een keer om.
  3. Laat de aardappelen nog enkele minuten nagaren. Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken. 
  4. Was de bieslook en knip de sprieten klein.
  5. Meng de yoghurt met de bieslook tot een sausje voor op de aardappelen. 
  6. Kook de eieren hard.
  7. Wrijf 2 halve walnoten fijn en hak de rest grof.
  8. Schil de sinaasappel dik en snijd de parten uit de vliezen.
  9. Vang het sinaasappelsap op en maak er met de fijngewreven walnoten, de olie, citroensap en wat peper een dressing van.
  10. Stroop het vel van de bietjes en snijd ze in kleine blokjes.
  11. Meng er de dressing en de partjes sinaasappel door en strooi de gehakte walnoten erover.
  12. Pel de eieren en snijd ze in parten.
  13. Geef de aardappelen met het yoghurtsausje en de parten ei bij de bietensalade.

Ingrediënten over?

Walnoten
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10-15° C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Rode biet heeft deze maand (mei) een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 525 kcal 525 kcal
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
0,8 gram 0,8 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week