Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Champignonragout met noten, sperzieboontjes en rijst

Champignonragout met noten, sperzieboontjes en rijst

Zelfgemaakte ragout is veel lekkerder en helemaal niet moeilijk.

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 585 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram (kastanje)champignons
  • 50 gram gemengde noten zonder zout
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 150 ml water
  • peper
  • 1 eetlepel volkorenmeel
  • 2 eetlepels zuivelspread light

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Maak de sperziebonen schoon.
  3. Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui klein.
  4. Maak de champignons schoon en snijd in vieren.
  5. Hak de noten grof, rooster ze in een droge pan en laat ze afkoelen.
  6. Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten gaar.
  7. Verwarm de margarine en fruit hierin de ui en het hele teentje knoflook zacht.
  8. Schenk er hetwater bij.
  9. Voeg de champignons toe en kook dit een paar minuten zacht.
  10. Maak op smaak met peper. Verwijder het knoflookteentje.
  11. Meng het volkorenmeel met wat water tot een glad papje en bind hiermee het vocht tot sausdikte.
  12. Roer de zuivelspread erdoor.
  13. Roer de helft van de noten door de ragout en strooi de rest erover. Serveer de sperzieboontjes en de rijst erbij.

Allergie-informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Zuivelspread:
Bewaar een rest zuivelspread in het gesloten kuipje maximaal 1 week in de koelkast . Gebruik een schoon mes om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels.
Zuivelspread is ook lekker in deze wrap met tonijn en groente.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Champignons is deze maand (april) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 585 kcal
Vet 23 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 68 gram
Waarvan suikers 6 gram
Vezels 11 gram
Eiwit 21 gram
Zout
0,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week