Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Chowder met savooiekool en gerookte makreel

Chowder met savooiekool en gerookte makreel

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dunne prei
  • 1 kleine savooiekool of 400 gram gesneden savooiekool
  • 5 aardappelen
  • 2 theelepels korianderzaad
  • 2 eetlepels olie
  • 100 ml halfvolle melk
  • 150 gram gerookte of gestoomde makreel

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de prei in ringen en de kool in repen.
  3. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  4. Fruit de ui en de knoflook met het korianderzaad in de olie glazig.
  5. Voeg de blokjes aardappel en 500 ml water toe. Kook dit in ca. 10 minuten gaar.
  6. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Roer er de savooiekool door en kook de kool in een paar minuten gaar.
  7. Voeg de melk en de prei toe en breng de soep weer aan de kook.
  8. Verdeel de makreel in stukjes en roer ze door de soep.

Ingrediënten over?

Makreel
Gestoomde en gerookte makreel kan min of meer ongemerkt bederven. Daarom moet bij voorverpakte gestoomde vis goed op de houdbaarheidsdatum gelet worden en moet het bewaard worden en in de koelkast bij 4 graden. Na opening van de verpakking is gestoomde of gerookte makreel nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor niet verpakte gestoomde makreel. Gebruik de rest van de makreel bij de lunch.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Savooie / Groene kool is deze maand (januari) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat makreel. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies makreel met MSC. Makreel uit Middelandse zee is af te raden.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 570 kcal 570 kcal
Vet 30 gram 30 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram 6 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
1,5 gram 1,5 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week