Materialen
Staafmixer of keukenmachine.
Bereiding
- Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pel de ui en snijd klein.
- Voeg de ui aan de linzen toe.
- Bereid de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Maak de tomaten en de paprika schoon. Snijd in stukken.
- Pel de knoflook en was de basilicum.
-
Pureer de tomaten met de paprika, knoflook, basilicum, olie en azijn met een staafmixer of in een keukenmachine tot een saus. Voeg wat water toe indien nodig.
-
Maak de rest van de groente schoon. Snijd de bosui in ringen, de komkommer in blokjes en de radijs in plakjes.
-
Meng de saus, bulgur en groente door de linzen. Breng de salade op smaak met wat azijn en peper.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app .
Ingrediënten over?
Basilicum:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 5 dagen houdbaar. Lekker in een tomatensalade.