Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Garnalensalade met ansjovisdressing

Garnalensalade met ansjovisdressing

De dressing van ansjovis geeft de garnalensalade een speciale smaak.
  • 2 personen
  • minder dan 15 minuten
  • voorgerecht
  • 115 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 tomaat
  • gemberpoeder
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 ansjovis (koeling)
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 50 gram komkommer
  • ¼ appel
  • 100 gram garnalen

Bereiding

  1. Pel de sjalot en snijd klein.
  2. Was de tomaat en snijd in stukjes.
  3. Fruit de sjalot met het gemberpoeder in de margarine zacht. Voeg de stukjes tomaat en ansjovisfilets toe en laat de ansjovis al roerend 'smelten'.
  4. Laat dit afkoelen en roer de yoghurt erdoor. Maak de dressing op smaak met wat peper.
  5. Was de komkommer en snijd het in lange reepjes.
  6. Was het partje appel, snijd het in reepjes en meng het door de komkommer. Verdeel dit over 2 bordjes.
  7. Schep de dressing door de garnalen en verdeel het over de bordjes.

Ingrediënten over?

Ansjovis:
Gebruik een kleingesneden ansjovisje als smaakmaker in de soep of door een salade.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Komkommer heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat garnaal (grijs, hollands). Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Hollandse of Noorse garnaal met MSC. De rest is tweede keus.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 115 kcal
Vet 6 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Koolhydraten 5 gram
Waarvan suikers 4 gram
Vezels 1 gram
Eiwit 11 gram
Zout
1,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week