Bereiding
- Warm de oven voor op 200 °C.
-
Week het brood met een paar lepels water.
-
Snijd de olijven klein.
-
Maak het rundergehakt aan met het brood, de olijven, peper en de Provençaalse kruiden.
-
Maak de stengels bleekselderij schoon en snijd ze in smalle reepjes.
-
Druk de helft van het gehakt in een kleine ovenschaal. Schik op het gehakt de reepjes bleekselderij.
-
Verdeel de rest van het gehakt erover en druk dit stevig aan.
-
Laat het gehakt in het midden van de hete oven in ± 25 minuten gaar worden.
-
Was de rozijnen en laat ze in wat water wellen.
-
Maak een dressing van de slasaus, de yoghurt en wat citroensap en meng de dressing door de witte kool.
-
Schep de rozijnen erdoor. Voeg eventueel nog wat citroensap toe. Zet de salade even weg.
-
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Serveer de aardappelen en de koolsalade bij de gehaktschotel.
Variaties
De kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina
met kruidenmixen hoe je dat doet.
Ingrediënten over?
Witte kool:
Verpak een stuk kool in plastic folie en bewaar in de koelkast. Ook lekker gestoofd met bruine bonen.