Bereiding
- Was de krieltjes.
-
Maak de peultjes schoon.
- Maak de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil. Pers de sinaasappel uit.
-
Kook de krieltjes in weinig water in 8 minuten gaar.
-
Snijd het vlees in smalle reepjes en bestrooi met peper.
-
Verwarm de olie in een wok en roerbak het vlees op een hoge stand lichtbruin.
-
Schep het vlees uit de pan.
-
Voeg de peultjes toe met het sinaasappelsap, gemberpoeder en de geraspte sinaasappelschil. Laat de peultjes in 4-5 minuten gaar worden.
-
Schep het vlees door de peultjes. Serveer de krieltjes erbij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Peultjes:
Bewaar peultjes maximaal 4 dagen in de koelkast. Verwerk ze in een spinaziesalade.
Sinaasappels:
Sinaasappels zijn op kamertemperatuur 1 tot 2 weken te bewaren. Bewaar ze niet in de koelkast. Sinaasappels rijpen sneller als ze naast een banaan liggen.