Bereiding
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
-
Was de peultjes en snijd er een puntje af.
-
Snijd een dun stukje van de schil van de gewassen sinaasappel en snijd dit heel fijn.
-
Pers de halve sinaasappel uit.
-
Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met wat peper.
-
Verwarm de olie en bak hierin de kip lichtbruin.
-
Roerbak de sinaasappelschil, de bosuitjes en wat gemberpoeder mee.
-
Voeg de peultjes, de doperwten, het sinaasappelsap en het water toe en stoof de groente en de kip in 5-7 minuten gaar.
-
Kook intussen de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-
Was de taugé en warm dit kort met de kip mee.
-
Maak op smaak met de ketjap en peper en geef de noedels erbij.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van ketjap.
Ingrediënten over?
Taugé:
Taugé is de kiem van de mungboon. Kiemgroente is erg kwetsbaar en maar kort houdbaar. Volg bij het bewaren de aanwijzingen op de verpakking en let op de houdbaarheidsdatum of bewaar taugé goed afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Gebruik de rest van de taugé in een bouillon met oesterzwammen.