Bereiding
- Boen de aardappelen schoon of schil ze en snijd ze in gelijke stukken.
-
Kook de aardappelen in een bodempje water 5 minuten, giet ze af en laat ze droog stomen.
-
Maak de groente schoon.
-
Snijd de bleekselderij in stukken, de pompoen, knolselderij en pastinaak in blokjes.
-
Verwijder het vliesje van 1 teentje knoflook en snijd hem in snippers.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Meng de aardappelen en de groente met de helft van de olie, peper, de knoflook en tijm en doe dit op een bakplaat.
-
Laat de groente met de aardappelen in 20 minuten gaar worden en licht kleuren.
-
Was de rucola in een vergiet onder stromend water. Pureer de rucola met het overgebleven teentje knoflook en de kappertjes een paar seconden met een staafmixer.
-
Voeg de walnoten toe en hak dit bij de rucola klein.
-
Maak de pesto op smaak met een beetje citroensap, de rest van de olijfolie, wat peper en verdun met een beetje water.
-
Geef de walnotenpesto bij de groente en aardappelen.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Halve pompoen:
Bewaar het stuk pompoen maximaal 4 dagen in de koelkast. Maak er bijvoorbeeld pompoensoep van.