Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Gevuld varkenshaasje met ovengroente

Gevuld varkenshaasje met ovengroente

Alles in de oven en geen omkijken meer naar.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 495 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 500 gram kleine aardappelen
  • 1 klein varkenshaasje
  • ½ bloemkool
  • 2 rode uien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 6 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • peper

Materialen

Bakpapier, keukentouw, aluminiumfolie

Bereiding

  1. Was de aardappelen en halveer ze. Kook de aardappelen 5 minuten in een bodempje water.
  2. Neem het varkenshaasje uit de koelkast en laat wat op temperatuur komen.
  3. Maak de bloemkool schoon. Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
  4. Pel de uien en snijd ze in parten.
  5. Zet de oven op 200 °C.  Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  6. Meng de afgegoten aardappelpartjes met de bloemkool en de parten ui en schep er 1 eetlepel olijfolie door. Schep dit op de bakplaat en bak het 15 minuten in de oven.
  7. Ris van 2 takjes tijm de blaadjes.
  8. Snijd het varkenshaasje open.
  9. Pers het teentje knoflook boven de andere lepel olijfolie en voeg de tijmblaadjes toe.
  10. Bestrijk de binnenkant van het vlees hiermee. Vouw het vlees weer dicht en vouw eventueel de dunne punt dubbel zodat het overal even dik is. Bind de varkenshaas met keukentouw dicht.
  11. Verwarm de margarine in een grote koekenpan en bak hierin de varkenshaas aan alle kanten bruin. Bestrooi het vlees met peper.
  12. Schuif de groente en aardappelen wat aan de kant en leg de varkenshaas in het midden. Leg de rest van de tijm op de groente. 
  13. Verlaag de oventemperatuur tot 180 °C en bak alles in 15 minuten verder gaar.
  14. Neem de varkenshaas uit de oven en laat afgedekt met aluminiumfolie 5 minuten staan. 
  15. Snijd het vlees in plakken en geef de aardappelen en groente erbij.

Allergie-informatie

Lees het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Bloemkool:
Bewaar de andere helft van de bloemkool afgedekt in de koelkast. Gebruik de rest geroosterd als vulling voor pita's.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Bloemkool heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 495 kcal
Vet 18 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 46 gram
Waarvan suikers 4 gram
Vezels 10 gram
Eiwit 33 gram
Zout
0,3 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.