Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Gevulde tomaatjes

Gevulde tomaatjes

Frisse, gevulde tomaatjes met hüttenkäse, bosui en basilicum. Een perfect hapje voor elke gelegenheid!
  • 6 personen
  • minder dan 15 minuten
  • voorgerecht, tussendoor
  • 20 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 6 (kers)tomaten
  • peper
  • (balsamico)azijn
  • 1 bosui
  • 75 gram hüttenkäse
  • 12 blaadjes verse basilicum

Bereiding

  1. Was de tomaten en snijd het kapje eraf.
  2. Hol de tomaten uit en bestrooi de binnenkant met een beetje peper en een paar druppels azijn.
  3. Maak de bosui schoon en snijd het fijn. Was de basilicum en hak deze fijn.
  4. Meng de basilicum en bosui door de hüttenkäse en vul de tomaten hiermee.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Hüttenkäse of cottage cheese:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de hüttenkäse afgedekt nog 4 dagen in de koelkast. Ook heerlijk op brood met verse kruiden of fruit.

Op de foto:
Probeer ook de gevulde snackpaprikaatjes, de witlofschuitjes en de gevulde champignons.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Tomaat (tros, vlees..) heeft deze maand (november) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Vrij van gluten
  • Caloriearm
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 20 kcal
Vet 1 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram
Koolhydraten 2 gram
Waarvan suikers 2 gram
Vezels 1 gram
Eiwit 2 gram
Zout
0,1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week