Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Hartige taart met groente

Met dit recept gooi je nooit meer brood weg! Ook perfect om restjes groente in te verwerken.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • ca. 8 (oude) volkoren of bruine boterhammen
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 400 gram mix van groente bijvoorbeeld ui, broccoli, wortel en paprika
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 4 eieren
  • 50 ml halfvolle melk
  • 1 eetlepel bloem
  • 50 gram geraspte belegen 30+ kaas

Materialen

(spring) vorm doorsnee ca. 22 cm

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Snijd de korsten van de boterhammen.
  3. Bestrijk de vorm met wat margarine. Bekleed de bodem en wanden van de vorm met het brood.
  4. Bak de broodbodem 5 minuten in het midden van de hete oven.
  5. Snijd de groente en bak ze samen met de kerrie in 8 minuten beetgaar in de margarine.
  6. Klop de eieren los met de melk en de bloem.
  7. Verdeel de groente over de bodem. Schenk het eiermengsel erover en strooi de kaas erover.
  8. Bak de groentetaart in de oven in 20 minuten gaar en lichtbruin.
  9. Snijd de taart in 8 punten en serveer hem warm of koud.

Ingrediënten over?

Broodkorsten: rooster de broodkorsten en dip ze in een lekker sausje, bijvoorbeeld guacamole.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Broccoli heeft deze maand (januari) een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 620 kcal 620 kcal
Eiwit 35 gram 35 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 8 gram 8 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout
2,2 gram 2,2 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week