Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-
Maak de groente schoon.
-
Snijd de ui in snippers, de paprika en de tomaten in stukken.
-
Was de koriander.
-
Kook de sperziebonen in een bodempje water in 10 minuten gaar.
-
Pureer de ui met de paprika fijn met een staafmixer of in de keukenmachine. Houd 2 lepels hiervan achter.
-
Voeg stukken de tomaat en de helft van de koriander toe aan de ui en paprika en pureer dit grof. Maak de tomatensaus op smaak met wat azijn en peper.
-
Maak het gehakt aan met de achtergehouden ui en paprika, de rest van de klein geknipte koriander, baharatkruiden en evt. nog wat peper.
-
Vorm er 6 balletjes van en druk ze een beetje plat.
-
Gril de kebab in een grillpan in 6 minuten gaar en bruin.
-
Serveer de tomatensaus, rijst en sperziebonen erbij.
Ingrediënten over?
Gehakt:
Bewaar gehakt afgedekt maximaal 1 dag goed afgedekt onderin de koelkast of let op de THT-datum op de verpakking.
Koriander:
Bewaar de rest van de koriander tussen velletjes nat keukenpapier onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 4 dagen te bewaren. Gebruik de koriander in deze lekkere kipspiesjes met koriander-komkommersalsa.