Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Kipkrokantjes met tzatziki en een salade

Kipkrokantjes met tzatziki en een salade

De gezondere versie van de bekende kipnuggets. Met een frisse salade erbij is dit recept een favoriet van velen.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 eetlepels volkorenmeel
  • 1 theelepel milde paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 ei
  • 2 volkoren beschuiten
  • 200 gram kippendijvlees of kipfilet
  • ½ komkommer
  • 2 tomaten
  • stuk rettich of rammenas
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml halfvolle yoghurt
  • peper
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel mosterd
  • azijn
  • 1 klein volkoren stokbrood

Materialen

Bakpapier

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe het meel in een diep bord en meng er het paprikapoeder en kerriepoeder door.
  3. Klop het ei met 1 eetlepel water los.
  4. Maak de beschuiten fijn en doe het beschuitkruim in een ander diep bord.
  5. Snijd het kippenvlees in stukken van ongeveer 4 cm.
  6. Wentel de stukken kip door het meelmengsel.
  7. Doop de stukken kip met een vork één voor één in het los geklopte ei. Laat even uitlekken. Wentel ze daarna door het beschuitkruim.
  8. Leg de stukken kip naast elkaar op de bakplaat.
  9. Bak de kip in het midden van de hete oven in ca. 15 minuten gaar en bruin.
  10. Was het stuk komkommer, de tomaten en het stuk rettich.
  11. Rasp voor de tzatziki de komkommer boven een kom. Pers het teentje knoflook er boven uit en voeg de yoghurt toe.
  12. Maak de tzatziki op smaak met wat paprikapoeder en peper.
  13. Snijd de tomaten in parten en rasp de rettich grof.
  14. Maak een dressing van de olie, de mosterd, azijn, een halve eetlepel water en wat peper.
  15. Meng de rettich met de parten tomaat en schep de dressing erdoor.
  16. Geef de salade, de tzatziki en het brood bij de kipkrokantjes.

Ingrediënten over?

Kip:
Was keukengerei altijd af met heet water en zeep nadat het in aanraking is geweest met rauwe kip. Was je handen goed. Gebruik keukengerei (zoals snijplank, spatel, mes) dat is gebruikt voor rauwe kip, niet meer voor andere producten. Zorg dat klaargemaakt eten niet in contact komt met rauwe kip. Maak kip altijd door en door gaar.
Gebruik de rest van de rettich op een broodje.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Rettich is deze maand (juli) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.
buiten Schijf van Vijf De hoeveelheden beschuiten en mosterd zijn dagkeuzes buiten de Schijf van Vijf.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 585 kcal 585 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 45 gram 45 gram
Zout
1,5 gram 1,5 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week