Bereiding
- Was de linzen en kook ze in 600 ml water in ca. 10 minuten gaar.
-
Neem de pan van het vuur, voeg de bulgur toe, meng het door de linzen en doe de deksel erop. Laat 15 minuten staan. De bulgur gaart in de pan die nog heet is van het koken van de linzen.
-
Pel de ui en snijd hem fijn.
-
Was de peterselie en snijd de takjes fijn.
-
Was de bosuien en snijd ze fijn.
-
Was de slabladen.
-
Verwarm de olie in een pan en bak de ui 2 minuten op middelhoog vuur.
-
Voeg het komijnzaad, gedroogde munt en chilivlokken toe en bak een minuut.
-
Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 2 minuten mee.
-
Doe het vuur uit en voeg de linzen, bulgur, sumak en peper toe.
-
Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur en voeg de lente-ui en de peterselie toe.
-
Rol kleine balletjes van het mengsel en serveer ze in sla en met citroensap.
Extra informatie
Dit recept maakten we samen met Emine Taskiran
Emine is docent Voeding aan de Haagse Hogeschool. Daarnaast kan ze superlekker koken. We zijn dan ook erg blij met haar recepten!
Meer recepten van Emine
Sarma (gevulde wijnbladeren)
Pide (brood)
Kizartma (gegrilde groente)
Balik Ekmek (broodje gegrilde makreel)
Incir Uyutmasi (Turkse vijgenpudding)
Havuclu kabakli meze (yoghurtdip met courgette en wortel)
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Bulgur over? Het past perfect bij deze aubergine met notengehakt.