Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Mexicaanse wortelsoep met gebakken lente-ui

Mexicaanse wortelsoep met gebakken lente-ui

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • voorgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel lente-ui
  • 1 kleine wortel (100 gram)
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • ½ groentebouillon tablet met minder zout

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd het fijn.
  2. Was de lente-ui en snijd hem in fijne ringen.
  3. Was de wortel en snijd hem in stukken.
  4. Verwarm een halve eetlepel olie in een (soep)pan en fruit de ui.
  5. Voeg de knoflook en de wortel toe en warm een aantal minuten door.
  6. Voeg 250 ml water, het korianderpoeder en het stuk bouillontablet toe en laat 10 minuten koken.
  7. Verwarm een halve eetlepel olie in een koekenpan en bak de lente-ui.
  8. Pureer de soep met een staafmixer.
  9. Serveer de soep en garneer met de gebakken lente-ui.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Bospeen is deze maand (juli) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 85 kcal 85 kcal
Vet 5 gram 5 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 7 gram 7 gram
Waarvan suikers 3 gram 3 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Eiwit 1 gram 1 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week