Bereiding
- Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat ze goed uitlekken.
-
Maak het stuk peper schoon. Wrijf de peper met een deel van de pitjes en 1 eetlepel sojasaus fijn.
-
Snijd de tempé in hele kleine blokjes en meng de peperpasta erdoor.
-
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
-
Schil de gember en rasp het fijn.
-
Maak de groente schoon. Snijd de komkommer en de paprika in blokjes, de broccoli in roosjes en de prei in ringen. Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in stukken.
-
Verwarm de olie en bak hierin de tempé kort.
-
Roerbak de groente en de oesterzwammen enkele minuten mee tot de groente net gaar is.
-
Schep de groente en tempé uit de pan en meng ze door de noedels.
-
Roer 1 eetlepel water, de gember, de rest van de sojasaus en het citroensap door het achtergebleven aanbaksel en roer dit los.
-
Meng de dressing door de salade en strooi het sesamzaad erover.
-
Eet de salade lauwwarm of op kamertemperatuur.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Tempé:
Bewaar een stuk tempé afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tempé in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar. Gebruik de rest van de tempé met spitskool en rijst.
Gebruik de halve broccoli die je over hebt in de vis met zomergroente.