Bereiding
- Rooster de boterham krokant en maal grof.
-
Hak de noten klein.
-
Maak de bosui schoon en snijd klein.
-
Klop het ei los en roer er de pindakaas door.
-
Meng het broodkruim, eimengsel, de helft van de bosui en de noten. Voeg eventueel een paar lepels melk toe.
-
Vorm er schijven van en laat ze afgedekt in de koelkast een half uur opstijven.
-
Schil de aardappelen en kook in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Was de courgette en schaaf in dunne plakken. Meng de olie erdoor.
-
Grill de plakken courgette in een grillpan gaar.
-
Bak de notenburgers in de hete margarine in 6 minuten gaar en goudbruin.
-
Was de kruiden en knip klein.
-
Breng de melk aan de kook.
-
Maak van de gare aardappelen met hete melk, kruiden, peper en de rest van de bosui een puree.
-
Serveer de aardappelpuree en de gegrilde courgette bij de notenburgers.
Variaties
Heb je geen (oude) boterham in huis, dan kun je het broodkruim ook vervangen door havermout.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn
van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik
Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Bosui:
Bewaar bosui in de koelkast. Ze zijn ongeveer 1 week houdbaar. Gebruik de rest van de bosui in een salade of op brood.