Bereiding
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Kook de eieren in 8-10 minuten hard.
-
Maak de ui en rode peper schoon en snijd dit klein.
-
Maak de bosui schoon en snijd in ringen.
-
Dop de verse tuinbonen.*
-
Kook de verse (of bonen uit de diepvries/blik) in weinig water in 5 minuten gaar.
-
Smoor de bosui met wat paprikapoeder zacht in de helft van de margarine en schep de quinoa erdoor.
-
Pel de eieren en snijd ze in parten.
-
Laat de tuinbonen uitlekken.
-
Verwarm de rest van de margarine en fruit hierin de ui met de peper. Bak de tomatenpuree even mee.
-
Voeg de tuinbonen en wat water toe en warm de tuinbonen nog even op.
-
Serveer de quinoa en parten ei bij de tuinbonen.
Variaties
*In plaats van 1 kg verse tuinbonen (die nog uit de peul gehaald moeten worden), kun je ook kiezen voor 350 gram tuinbonen (blik of diepvries).
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden. Gebruik tomatenpuree in deze heerlijke linzensoep.