Materialen
Springvorm, staafmixer/keukenmachine
Bereiding
- Maak de pompoen schoon en snijd in dunne plakken.
-
Was de aardappelen en snijd in dunne plakken.
-
Kook de aardappelen in weinig water 5 minuten, voeg de pompoen toe en kook samen 10-15 minuten beetgaar.
-
Pel de ui en knoflook en snijd fijn.
-
Maak de champignons schoon en snijd in plakjes.
-
Halveer de olijven in de lengte.
-
Was de salie en snijd fijn. Houd een klein beetje apart voor de garnering.
-
Verhit de helft van de olie in de pan en bak de ui en knoflook.
-
Voeg de champignons, olijven, salie en gerookte paprikapoeder toe en bak het geheel 5 minuten.
- Meng de eieren en ricotta met wat peper tot een glad mengsel.
- Verwarm de oven voor op 180° C en vet de springvorm in met de rest van de olie.
-
Bedek de bodem met 1/3 van de plakjes pompoen en aardappel.
-
Verdeel er de helft van de champignons en de helft van het eiermengsel over.
- Leg daarop weer 1/3 van de plakjes pompoen en aardappel en verdeel er de rest de champignons over.
- Bedek met de rest van de plakjes pompoen en aardappel en giet er de rest van het eiermengsel over.
-
Bak de taart 40 minuten in de oven gaar en goudgeel.
-
Maal het brood met de amandelen en de overige salie grof met een staafmixer of in een keukenmachine.
-
Verdeel het kruim over de taart en bak deze nog 5 minuten tot deze lichtbruin is.
-
Laat de taart een beetje afkoelen, haal uit de vorm, snijd in punten en serveer.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.