Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Roerei met tomaat op toast

Komijn en peper maken er een kruidig eitje van

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • ontbijt, lunch
  •  

Ingrediënten

  • 1 tomaat
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels halfvolle melk
  • 1 eetlepel olie
  • ¼ theelepel gemalen komijn
  • peper
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Was de tomaat en snijd hem in kleine blokjes.
  2. Breek de eieren in een kom en klop ze los met de melk.
  3. Verhit de olie in de pan en bak de tomatenblokjes een paar minuten.
  4. Zet het vuur wat lager en voeg de eieren toe.
  5. Schep het mengsel met een houten lepel steeds van buiten naar het midden van de pan.
  6. Het ei is klaar als het gestold is maar nog wel wat vochtig.
  7. Breng op smaak met komijn en peper.
  8. Rooster de boterhammen en verdeel het ei erover.

Ingrediënten over?

Eieren:
Bewaar eieren in de doos in de koelkast met de punt naar beneden. Op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum. Als de houdbaarheidsdatum is verstreken, zijn eieren hardgekookt of goed doorbakken nog prima te gebruiken.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Tomaat (tros, vlees..) heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 360 kcal 360 kcal
Eiwit 20 gram 20 gram
Koolhydraten 30 gram 30 gram
Waarvan suikers 3 gram 3 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 5 gram 5 gram
Zout
1,1 gram 1,1 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week