Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Salada di tuna (tonijnsalade)

Salada di tuna (tonijnsalade)

Deze salade is gemaakt door Jurino Ignacio, expert in de Antilliaanse keuken.
  • 2 personen
  • minder dan 15 minuten
  • lunch
  • 400 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 150 gram komkommer
  • stukje rode ui
  • kleine stengel bleekselderij
  • ½ bosui
  • 2 takjes peterselie
  • ¼ avocado
  • 120 gram tonijn op water (uitlekgewicht, blik)
  • 1 eetlepel slasaus
  • limoensap
  • peper
  • 6 volkoren boterhammen of 4 bruine Surinaamse puntjes

Bereiding

  1. Was de komkommer, snijd hem in de lengte door en daarna de helften nog een keer. Verwijder met een lepel het zaad. Snijd de repen in blokjes.
  2. Snijd het stukje ui heel fijn.
  3. Was de bleekselderij en snijd de stengel in smalle boogjes.
  4. Maak de bosui schoon en snijd in ringen.
  5. Was de peterselie en snijd het klein.
  6. Snijd het vruchtvlees van de avocado in stukjes.
  7. Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
  8. Meng de groente met de peterselie, de avocado en de tonijn.
  9. Roer de slasaus los met wat limoensap en maak hiermee de salade op smaak. Voeg wat peper toe.
  10. Eet de tonijnsalade op brood.

Extra informatie

Dit recept maakten we samen met Jurino

Jurino is een ster in de Antilliaanse keuken. Hij helpt ons aan heerlijke recepten. 

Het Voedingscentrum werkt samen met Jurino aan de lekkerste Antilliaanse recepten

Meer recepten van Jurino:

Arros con pollo
Stoba di karni
Piska na fornu
Stoba di boonchi Wowo Pretu (V)
Sòpi di karni
Arepa di pampuna (V)
Arros moro met komkommer-ananassalade (V)
Caribische pastasalade
Bakbanaan uit de oven (V

Ingrediënten over?

Met de overgebleven groenten kun je de dag erna een frisse salade maken. Of maak van de rest van de komkommer een pittige salsa bij gegrilde kipfilet.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Rode ui is deze maand (november) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat tonijn in blik. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies altijd tonijn in blik waar het MSC-keurmerk op staat. Bij 'pole and line', dus gevangen met een hengel, is er geen sprake van bijvangst.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Caloriearm
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 400 kcal
Vet 10 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Koolhydraten 45 gram
Waarvan suikers 4 gram
Vezels 9 gram
Eiwit 28 gram
Zout
1,6 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week