Bereiding
- Week de wijnbladeren los van elkaar ten minste 15 minuten in warm water.
-
Week de sumak in 2 eetlepels gekookt water.
-
Pel de uien en snijd ze fijn.
-
Verwarm de olie in de pan en bak de uien op laag vuur 8-10 minuten.
-
Voeg de komijn, zwarte peper en gedroogde munt toe en bak 2 minuten.
-
Was de rijst en de bulgur, voeg het toe aan de gebakken uien en bak 5-6 minuten.
-
Voeg de sumak en 150 ml water toe en kook 2 minuten.
-
Leg een wijnblad met de gladde zijde naar beneden op een plank of bord.
-
Verdeel 1 volle theelepel vulling aan de onderkant van het blad zodat er een sigaarvorm ontstaat.
-
Vouw de buitenkant van het blad naar binnen en rol hem van onder naar bovenop.
-
Herhaal dit met alle wijnbladeren.
-
Stapel de rolletjes strak op in een pan.
-
Knijp een citroen uit over de rolletjes en leg er een paar schijfjes citroen op.
-
Leg een klein bord op de rolletjes zodat ze op hun plek blijven en voeg kokend water toe totdat het bord onder water staat.
-
Kook 1 uur op laag vuur.
-
Giet de sarma voorzichtig af en haal ze uit de pan.
-
Meng het sap van een halve citroen en wat olijfolie en verdeel dit over de sarma om ze te laten glanzen.
Extra informatie
Dit recept maakten we samen met Emine Taskiran
Emine is docent Voeding aan de Haagse Hogeschool. Daarnaast kan ze superlekker koken. We zijn dan ook erg blij met haar recepten!
Meer recepten van Emine
Mercimek köftesi (linzenballetjes)
Pide (brood)
Kizartma (gegrilde groente)
Balik Ekmek (broodje gegrilde makreel)
Incir Uyutmasi (Turkse vijgenpudding)
Havuclu kabakli meze (yoghurtdip met courgette en wortel)
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Bulgur over? Probeer deze Turkse linzenballetjes eens.