Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Sla-stamppot met tomaten en makreel

Sla-stamppot met tomaten en makreel

Met deze stamppot wordt het een feest aan tafel.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 630 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 4 sjalotten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 gram veldsla
  • 50 gram rucola
  • 150 gram kerstomaten
  • 200 gram gerookte makreel
  • 10 gram verse basilicum

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Pel de sjalotten en snijd klein. Fruit de sjalotten in de olie zacht.
  3. Maak de veldsla, de rucola en de tomaten schoon.
  4. Halveer de tomaten.
  5. Maak de makreel schoon, verwijder alle graten en verdeel de vis in stukken.
  6. Was de basilicum en hak grof.
  7. Stamp de aardappelen grof.
  8. Meng er de sjalotten, de makreel en de rest van de groente en de basilicum door.
  9. Warm het geheel goed door.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Rucola en veldsla:
Gebruik rucola, veldsla of ander verpakte slasoorten niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken. Bewaar een aangebroken verpakking maximaal 4 dagen in de koelkast. Maak er met de rest van de kerstomaatjes een lekkere salade van voor bij de lunch.

Gerookte makreel:
Gestoomde of gerookte makreel kan min of meer ongemerkt bederven. Let daarom goed op de Te Gebruiken Tot-datum  en eet de makreel daarna niet meer. Bewaar makreel in de koelkast. Na opening van de verpakking is de vis nog maximaal 2 dagen houdbaar. Gebruik de rest van de makreel in dit lekkere broodje.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Dit recept bevat 'Veldsla'. Dit product is deze maand (juli) niet de meest duurzame oplossing.
Viswijzer Dit recept bevat makreel. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies makreel met MSC. Makreel uit Middelandse zee is af te raden.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 630 kcal
Vet 31 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram
Koolhydraten 54 gram
Waarvan suikers 5 gram
Vezels 9 gram
Eiwit 30 gram
Zout
1,9 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week