Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Spaanse uiensoep

Een soepkom vol Spaans temperament.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 400 gram uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • tijm
  • 3 eieren
  • peper
  • 1 eetlepel olijventapenade
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Pel de uien en de knoflook en snijd ze klein.
  2. Fruit de uien en de knoflook in de olie en laat de uien op laag vuur gaar worden.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe.
  4. Schenk er 200 ml water met het stukje bouillontablet en wat tijm bij en kook de soep nog 10 minuten.
  5. Kook de eieren hard.
  6. Pel de eieren en snijd ze in parten.
  7. Maak de soep op smaak met wat peper.
  8. Verdeel de soep over 2 kommen en schep de olijventapenade erop. Geef de parten ei en het brood erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Gebruik de rest van de tomatenblokjes op deze lekkere broodpizza.
Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Tapenade:
Gebruik een schone lepel om wat van de tapenade uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de tapenade in het gesloten bakje maximaal 4 dagen in de koelkast. Besmeer een boterham dun met tapenade en beleg met komkommer, reepjes sla of geraspte wortel of rettich.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Ui is deze maand (april) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 465 kcal 465 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
1,1 gram 1,1 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week