Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Spaghetti met kabeljauw en paprika

Spaghetti met kabeljauw en paprika

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 620 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 200 gram volkoren spaghetti
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode paprika's
  • 200 gram kabeljauwfilet
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • peper
  • paprikapoeder
  • 150 gram doperwten (diepvries)
  • citroensap

Bereiding

  1. Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking.
  2. Pel de ui en knoflook en snijd klein.
  3. Maak de paprika's schoon en snijd ze in kleine blokjes.
  4. Snijd de vis in blokjes.
  5. Verwarm de margarine in een koekenpan en fruit de ui glazig.
  6. Voeg dan de knoflook toe en fruit kort mee.
  7. Voeg de paprika en vis toe en bestrooi ze met peper en paprikapoeder. Roer het geheel een aantal keer tot de vis gaar is.
  8. Voeg de doperwten toe en warm kort mee.
  9. Serveer met de spaghetti en breng op smaak met wat citroensap.

Allergie-informatie

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Paprika'. Dit product is deze maand (juli) niet de meest duurzame oplossing.
Viswijzer Dit recept bevat kabeljauw. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies kabeljauw met MSC (Barentszzee). De rest is tweede keus of te vermijden.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 620 kcal
Vet 9 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Koolhydraten 85 gram
Waarvan suikers 8 gram
Vezels 13 gram
Eiwit 42 gram
Zout
0,3 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week