Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Türlü (Turkse groentestoofpot met rundvlees)

Türlü (Turkse groentestoofpot met rundvlees)

Gülsah Kayar maakte voor ons dit recept. Gülsah: "Türlü betekent letterlijk ‘mix’. Deze naam is gekozen omdat er verschillende soorten groenten worden gebruikt. In plaats van bulgur kun je ook aardappel gebruiken in dit gerecht."
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 575 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 Turkse groene pepers (Carliston)
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 100 gram snijbonen
  • 2 tomaten
  • 200 gram runderlappen
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • ½ eetlepel tomatenpuree zonder zout (blik)
  • zwarte peper
  • 150 gram bulgur

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de pepers en paprika in halve ringen.
  2. Pel de ui en knoflook en snijd fijn.
  3. Snijd reepjes schil van de aubergine en de courgette. Halveer in de lengte en snijd de rest van de aubergine en courgette in plakken van een halve centimeter.
  4. Snijd de snijbonen in stukken van 4 cm.
  5. Ontvel de tomaten en snijd in stukken.
  6. Snijd de runderlappen in blokjes. Bak in de margarine aan alle kanten bruin.
  7. Roer in een kom de tomatenpuree met wat warm water los.
  8. Voeg de ui, knoflook, snijbonen, aubergine, courgette, paprika en pepers toe aan het vlees en als laatste de stukken tomaat.
  9. Schenk het tomatenpureemengsel erover en voeg peper toe. Stoof het gerecht met een deksel op de pan in 60 minuten gaar.
  10. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  11. Serveer de groente bij de türlü en bulgur.

Extra informatie

Dit recept maakten we samen met Gülsah Kayar van diëtistenpraktijk Nutry

Gülsah Kayar weet wat ze doet in de keuken. Qua smaak natuurlijk. En als diëtist zorgt ze er ook voor dat het gezond is. Voor ons maakte ze een aantal recepten!

Meer recepten van Gülsah:

Gevulde aubergines (Karniyarik uit de oven)
Warme Ayran soep (Sicak Ayran Asi Corbasi)
Gevulde Turkse paprika’s met bulgur (Bulgurlu biber dolmasi)
Turkse hartige pannenkoeken (Kaygana)
Mungbonen salade (Mas Fasulyesi Salatasi)
Gevulde abrikozen hapje (Kayisi Tatlisi) 
Turkse snijbonenstoofpot
Turkse linzensoep (Mercimek corbasi)
Ezogelin soep
Menemen (Turks ei)
Courgette mucver
Volkoren simit

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Snijbonen:
Bewaar snijbonen niet bij fruit dat het gas ethyleen afgeeft, zoals appel, kiwi, peer. Daardoor bederft het sneller. Bewaar snijbonen in een papieren of open plastic zak nog ca. 2 dagen in de koelkast. Varieer eens met snijbonen en witte bonen met hazelnoten.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Aubergine'. Dit product is deze maand (juli) niet de meest duurzame oplossing.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 575 kcal
Vet 13 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 63 gram
Waarvan suikers 12 gram
Vezels 18 gram
Eiwit 42 gram
Zout
0,3 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week