Bereiding
- Maak de groente schoon. Snijd de kool in smalle repen, de bleekselderij in boogjes en de wortel in staafjes.
-
Snijd het bosuitje in ringen.
-
Verwarm de olie in een wok en roerbak hierin de kool, bleekselderij en wortel 4 minuten.
-
Voeg de helft van de bosui, de sojasaus, de azijn en vijfkruidenpoeder naar smaak toe. Laat de groente afkoelen.
-
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Snijd het vlees in repen of blokjes.
-
Bak het vlees in de hete margarine in 8 minuten gaar en lichtbruin. Bak de laatste minuut de rest van de bosui mee.
-
Breng het vlees op smaak met een beetje vijfkruidenpoeder en peper.
-
Serveer het vlees en de aardappelen bij de salade.
Variaties
Vervang het vijfkruidenpoeder door wat kaneel, gemalen kruidnagel en eventueel venkelzaad.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van sojasaus of ketjap en margarine.
Vijfkruidenpoeder is een mengsel van kaneel, kruidnagel, steranijs, szechuanpeper en venkelzaad.
Ingrediënten over?
Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er deze gehaktschotel mee.