Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Zomerse kruidensalade

Zomerse kruidensalade

Deze verfrissende salade is bijvoorbeeld lekker als bijgerecht.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 580 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 2 ribkarbonades
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 bosje basilicum
  • 8 takjes lavas en selderij
  • 12 sprieten bieslook
  • 10 gram daikoncress of sterkers
  • 40 gram rucola
  • 75 gram spinazie
  • 100 gram radijs
  • 100 gram komkommer
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • azijn

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
  2. Bestrooi de karbonades met peper. Bak het vlees in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.
  3. Houd de helft van de basilicum apart.
  4. Vul de kruiden aan met rucola en spinazie tot een royale portie groente.
  5. Was de kruiden, de rucola en de spinazie.
  6. Verwijder van de spinazie harde steeltjes. Schud alles zo droog mogelijk.
  7. Scheur grote stukken wat kleiner en knip de bieslook klein.
  8. Maak de radijs schoon en snijd ze in plakjes.
  9. Was het stuk komkommer en rasp het grof.
  10. Meng de groente met de kruiden.
  11. Neem de karbonades uit de pan. Giet 75 ml water in de pan en roer het aanbaksel los van de bodem. Laat de jus even koken.
  12. Pureer de achtergehouden basilicum met de pijnboompitten en de olijfolie tot een saus. Voeg evt wat water toe.
  13. Meng dit met wat azijn net voor het eten luchtig door de salade.
  14. Serveer de aardappelen en het vlees met de jus erbij.

Allergie-informatie

Kijk voor het gebruik van margarine op het etiket.

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 4 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Verpak het stuk komkommer in plasticfolie om uitdrogen te voor voorkomen. Gebruik de rest van de komkommer bij deze noedels met kip.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Spinazie heeft deze maand (november) een lage klimaatbelasting.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 580 kcal
Vet 27 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram
Koolhydraten 44 gram
Waarvan suikers 4 gram
Vezels 7 gram
Eiwit 36 gram
Zout
0,3 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week