Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Y Z
Encyclopedie A-Z

ASC-keurmerk

Het ASC-keurmerk is bedoeld voor kweekvis, gekweekte schaal- en schelpdieren en zeewier. Het heeft als doel de invloed van het kweken van vis op het milieu te verlagen.

Het keurmerk heeft regels voor minder antibioticagebruik, duurzamer visvoer en betere arbeidsomstandigheden van het personeel.  

Het ASC-keurmerk behoort tot de 12 Topkeurmerken.

Wat betekent het ASC-keurmerk?

ASC staat voor Aquaculture Stewardship Council. Het is vergelijkbaar met het MSC-keurmerk voor wilde vis, alleen het ASC-keurmerk is bedoeld voor kweekvis. Het heeft als doel de invloed van het kweken van vis op het milieu te verlagen en bij te dragen aan een verantwoorde visproductie.

Het keurmerk heeft regels voor waterkwaliteit, minder antibioticagebruik, duurzamer visvoer en betere arbeidsomstandigheden van het personeel. Producenten van vismeel en –olie voor visvoer moeten ISEAL-member zijn. Dat is een organisatie die werkt aan het vergroten van de ambitie en impact van duurzaamheidsstandaarden. Plantaardige materialen in het visvoer moeten uit duurzame bronnen komen. 

Milieu Centraal heeft ASC beoordeeld als een Topkeurmerk vanwege een hoge score op controle, transparantie en duurzaamheid.  

Het ASC-keurmerk is bedoeld voor kweekvis en heeft als doel de invloed van het kweken van vis op het milieu te verlagen

Keurmerkorganisatie

Full member van ISEAL Alliance

Controle

Erkend door Accreditation Services International.

Website

http://www.asc-aqua.org