Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Eerste gezondere ‘Zilveren’ en ‘Gouden’ kantines in Breda en Utrecht

22 april 2016
Het aanbod en de uitstraling van het Tessenderlandt in Breda voldoet aan de Richtlijnen Goud van de Gezondere Kantines van het Voedingscentrum. Twee schoollocaties van ROC Midden Nederland in Utrecht slepen Zilver in de wacht. Daarom ontvangen ze vandaag Zilveren en Gouden Schoolkantine Schalen 2016 van de Schoolkantine Brigade.
Een Gezonde Kantine maakt de gezondere keuze de makkelijke keuze, door een gezond aanbod en een gezonde uitstraling. De Richtlijnen Gezondere Kantines borduren voort op de richtlijn Gezonde Schoolkantine en zijn toe te passen in bijvoorbeeld school-, sport-, bedrijfs- of ziekenhuisrestaurants. Er zijn verschillende niveaus te behalen voor scholen:  Zilver, Goud en Ideaal.

Gezond voor het grijpen

De locaties Kretadreef en Brandenburchdreef van het ROC Midden Nederland en het Tessenderlandt in Breda voldoen aan deze nieuwe richtlijnen. De Schoolkantine Brigade van het Voedingscentrum bekeek het assortiment en de uitstraling: “In deze kantines liggen de betere keuzes vooraan en opvallend in het zicht geplaatst, wordt fruit en groente aantrekkelijk gepresenteerd en water drinken gestimuleerd. De Schalen zijn een mooie beloning voor hun harde werk. Hopelijk kunnen we dit jaar nog veel meer Schalen uitdelen”, zegt Heleen Schuit.


Brigadier Iris Dros overhandigt de Gouden Schaal aan locatiedirecteur Johan Michielsen van Tessenderlandt - ©Rene Wouters

Het Tessenderlandt is al een tijdje bekend met De Gezonde Schoolkantine. In 2015 kregen zij hun eerste Schoolkantine Schaal. Wat verder opvalt aan de school is dat zij gratis thee verstrekken en dat ze ervoor hebben gezorgd dat de frietkraam, die jarenlang voor de school stond, in goed overleg met de eigenaar is verplaatst.

Ook aan de slag met de nieuwe Richtlijnen Gezondere Kantines?