Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Nieuwe kerstmenu’s 2019 bekend: wat is jouw favoriet?

21 december 2019
Onze nieuwe kerstmenu’s voor 2019 staan online! We hebben twee heerlijke menu’s samengesteld waar je met de hele familie van kunt genieten. De recepten zijn vrij snel en makkelijk te bereiden. Natuurlijk staan groenten centraal en vormt de Schijf van Vijf de basis voor onze kerstmenu’s.
kerstmenu gezond en lekker

Kerstdiner met vlees, of liever vegetarisch?

Met kerst staan er vaak traditionele gerechten op het menu, zoals gevulde kalkoen en beef wellington. Ook gourmetten is in veel huishoudens populair. Daarnaast groeit de vraag naar recepten en menu’s zonder - of met wat minder - vlees. Het Voedingscentrum biedt ook dit jaar weer het beste van twee werelden. We hebben een kerstmenu met vlees en vis samengesteld, en een vegetarisch kerstmenu. Kies wat jou het lekkerst lijkt, of waar je gasten van houden. Je kunt ze ook allebei maken natuurlijk. Kerstdagen genoeg!

Kerst: genieten van alle smaken

Houd jij meer van exotische smaken, of blijf je liever in de buurt van de Hollandse keuken? In onze kerstmenu’s hebben we rekening gehouden met verschillende smaken. Het kerstmenu ‘Proef de Lage Landen’ bestaat uit herkenbare ingrediënten; veelal uit de buurt en met een relatief lage milieu-impact. Ook het vegetarische kerstmenu ‘Smaken uit het Midden-Oosten’ heeft een lage milieu-impact. Alleen zijn de recepten van dit menu verrijkt met exotische kruiden, zoals za’atar en sumak (tegenwoordig ook verkrijgbaar bij de grote supermarkten). Door het vervangen van vlees is de milieudruk van dit kerstmenu nóg lager.

Hieronder vind je onze kerstmenu’s. Alle recepten zijn voor 4 personen. Klik op een recept om naar de ingrediënten en bereiding te gaan.

Kerstmenu – Proef de Lage Landen

Garnalensalade met doperwtjes

Met smaakvolle Hollandse garnaaltjes

Rucolasoep

Zachte smaken van rucola en aardappel

Gevulde portabella met zoete aardappel en knolselderij

Een echt feestje op je bord

Warme pruimen met notensaus

Verrassend dessert

Kerstmenu – Smaken uit het Midden-Oosten

Latkes met wortelkrullen en sumak

Krokante aardappelkoekjes met een touch

Gegrilde aubergine met tahin en za'atar

Geïnspireerd op het Midden-Oosten

Bananenijs met rozenwater en pistache

Bananen smaakten nog nooit zo lekker

Meer recepten voor het kerstdiner

Op zoek naar meer inspiratie? Zoek dan een ander recept via onze receptensite (je kunt zoeken op ingrediënt en filteren op gang) of bekijk het kerstmenu van vorig jaar.

Red je kerstrestjes

Restjes eten over van kerst? Maak van 3e kerstdag een verspillingsvrije feestdag. Verwerk al je kerstrestjes in een nieuw feestmaal.