Menu
Zoek

Openbare commentaarronde Gezondheidsraad

De Richtlijnen goede voeding uit 2015 van de Gezondheidsraad vormen een belangrijke basis van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. De Gezondheidsraad bekijkt deze richtlijnen nu opnieuw. Dat doen ze stap voor stap. Dit jaar zijn voedingsbronnen van eiwit aan de beurt. Denk aan zuivel, vlees, vis, noten en peulvruchten. Tot 18 mei is er een openbare commentaarronde op deze onderwerpen.

De Gezondheidsraad kijkt naar gezondheidseffecten en naar de milieu-impact van voeding. Zeker als het gaat om eiwitbronnen speelt milieu en klimaat een grote rol. Experts en belanghebbenden uit verschillende disciplines denken mee, waaronder het Voedingscentrum. Deze openbare commentaarronde geeft de mogelijkheid om inhoudelijk feedback te geven. Daarbij gaat het specifiek over de evaluatie van de wetenschappelijke literatuur. Einde van het jaar komen de nieuwe adviezen uit.

Doorontwikkeling Schijf van Vijf

De Schijf van Vijf houden we constant actueel. We zijn bezig met de doorontwikkeling van de onderbouwing van de Schijf van Vijf. Het verwerken van de aangepaste richtlijnen van de Gezondheidsraad hoort hierbij.

Maar deze doorontwikkeling doen we onder andere ook omdat we nog meer willen aansluiten bij hoe mensen in Nederland eten. Bovendien vinden we het belangrijk om duurzaamheid en voedselveiligheid nog beter mee te nemen in de Schijf van Vijf.

Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.