Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Hoe werken we?

Het Voedingscentrum vertaalt wetenschappelijk onderzoek naar praktische adviezen en handige hulpmiddelen. Op die manier informeren we consumenten om gezond, veilig en meer duurzaam te eten en stimuleren we iedereen om betere keuzes te maken.

Het Voedingscentrum wordt 100% gefinancierd door de overheid. We nemen geen geld aan van bedrijven. Wij kunnen daardoor zonder commercieel belang praktische informatie geven.

Wij willen dat alle Nederlanders gezonde en duurzame voedselkeuzes kunnen maken. Dat het voor iedereen en overal de makkelijke keuze wordt. Daar zet het Voedingscentrum zich voor in. Lees meer over onze missie en visie

Vertaling onderzoek naar adviezen

Hoe zet het Voedingscentrum onderzoekresultaten om tot adviezen? Hoe gaan we om met onzekerheden binnen de wetenschap en nieuwe inzichten?
Lees hoe onze adviezen tot stand komen

Samenwerken: samen kunnen we meer

Als Voedingscentrum wijzen we niet met het vingertje, maar steken we een hand uit naar iedereen die ons kan helpen met onze missie. Daarom werken we samen in de vorm van publiek-private samenwerkingen (PPS).

Transparante jaarverslagen en financiën

Lezen wat we concreet hebben gedaan in de afgelopen jaren? Bekijk dan onze jaarverslagen voor een overzicht van programma’s en materialen. Daar vind je ook subsidie-overzichten en jaarrekeningen.