Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Apps en tools
!

Schijf van Vijf krijgt doorontwikkeling

Tot half april verwerken we nieuwe wetenschappelijke inzichten over gezond, duurzaam en veilig eten. Tot die tijd blijft de Schijf van Vijf gewoon bruikbaar. Lees meer

Kan ik spinazie opnieuw opwarmen?

Ja, dat is veilig. Het is wel belangrijk dat je restjes spinazie na de eerste bereiding snel laat afkoelen, bijvoorbeeld door de pan of het bakje in een laagje koud water te zetten. Bewaar het daarna in de koelkast bij 4 °C. Zo krijgen bacteriën die nitriet produceren, minder kans om te groeien. Bewaar restjes niet langer dan 2 dagen in de koelkast.

Spinazie kun je gerust nog een keer opwarmen en combineren met vis

Combinatie spinazie en vis

Het eten van nitraatrijke groenten samen met vis vormt geen gevaar voor de gezondheid. Het maakt bovendien niet uit hoe vaak je per week nitraatrijke groente eet, zoals sla, spinazie, bietjes en andijvie.